Van hanging basket naar tuin ornament

3 juni 2020 0 Door Marjolein

In de kringloop gekocht: 2 hanging baskets, wil je weten wat ik er mee heb gemaakt lees dan even verder.


Ik zag ze hangen en moest meteen aan deze DIY denken. Ik heb even gekeken of ze beide dezelfde doorsnede hebben dat is namelijk wel een vereiste.

Dat hadden ze dus de koop was snel gedaan, eenmaal thuis zag ik dat de mazen niet het zelfde zijn, maar toch besloten om er mee door te gaan. Als eerste heb ik de kettingen eraf gehaald, wel bewaard want wie weet verzin ik daar nog wat mee.


Ik heb de twee helften eerst goed ontvet. Dat doe ik nog altijd met st.Marc en daarna heb ik een primer over gespoten. Ik had alleen grijze primer maar toch gedaan. Daarna heb ik er mat zwarte verf over gespoten.

Nu kan het vullen beginnen, zet daarvoor de eerste helft neer en zet die al neer op de plek waar je de bol wil neer zetten want met al die stenen wordt het een zwaar ding.

Maak een bult in het midden en zet daar de andere helft overheen, nu kun je nog bijvullen door kleinere stenen door de mazen heen te laten zakken.


Zoals je ziet moet ik nog een paar stenen zoeken en vullen. Daarna zet ik de twee helften ook nog aan elkaar vast met een ijzerdraadje.

Mijn tips hierin zouden zijn: let op de mazen van de baskets of die gelijk zijn. Spuit twee lagen zwarte verf, als je namelijk de stenen door de mazen laten zakken schuur je langs je verf en kan het beschadigen. Je kunt natuurlijk de baskets ook gewoon groen laten, achteraf gezien is dat helemaal geen slecht idee.