Tutorial: paracord armband met cobra knoop

4 mei 2020 0 Door Marjolein

Vandaag heb ik een armband gemaakt met paracord, ik heb daarvoor de cobra knoop gebruikt, dit is een goede beginners knoop met een super leuk resultaat. Wil je weten hoe? Lees dan even verder.

Wat heb je nodig en hoe ga je beginnen?

Je hebt nodig een paracord, een sluiting, een schaar, een lineaal en een aansteker. Ik heb een leuke set paracord in de winkel staan.

Als eerste doe je dit paracord losjes om je pols heen, pak de plek vast waar de overlap ontstaat en meet hierna het paracord op; zo groot moet je armband worden.

Laten we beginnen!

Als eerste vouw je je cord in het midden dubbel, je steekt dat door de opening van de sluiting. Maar er een lusje van, haal dit lusje over de sluiting heen en trek hem aan. Hij zit nu aan de kant vast.

Nu steek je de twee losse uiteinden aan de andere kant in de opening en maak een armband ongeveer ter grootte van je pols. Maak nu de sluiting los en meet de lengte nog even na en kun je hem nog wat aan trekken of laten vieren (je meet niet de drie pootjes mee)

Stap 1 Leg hem nu zo neer dat de twee lijnen met aan de andere kant van de sluiting in het midden liggen. Leg de twee andere lijnen aan beide kanten opzij.

Stap 2 Neem nu de draad van de linkerkant en leg hem over de twee midden lijnen heen.

Stap 3 Pak nu de draad van de rechterkant en leg deze over de draad die je net van de linkerkant hebt laten komen.

Stap 4 Haal nu deze rechter draad onder de twee midden lijnen door.

Stap 5 Steek nu het uiteinde van de rechter draad door het oog aan de linker kant.

Stap 6 Trek nu voorzichtig aan, steeds een stukje van beide draden om zo de knoop te krijgen.

Nu heb je 1 knoop gelegd voor de zekerheid kun je hem nog even nameten. Mocht hij wat groter of kleiner vallen dan is het nu nog makkelijk aan te passen.

Stap 7 Neem de draad van de rechterkant en leg deze over de twee midden lijnen heen.

Stap 8 Pak nu de draad van de linkerkant en leg deze over de draad die je net van de rechterkant hebt laten komen.

Stap 9 Haal nu deze zelfde linker draad onder de twee midden lijnen door.

Stap 10 Steek nu het uiteinde van de linker draad door het oog aan de rechter kant.

Stap 11 Trek nu de knop rustig aan door aan beide uiteinden steeds een stukje te trekken.

Stap 12 trek de knoop goed aan en zorg ervoor dat de draden weer opzij liggen. Nu begin je weer met stap 1 t/m 6 en dan weer stap 7 t/m 12. Dit blijf je herhalen tot je bij de andere sluiting uitkomt.

Zo ben ik al een eind op weg. Ik wil nog weleens even kwijt zijn waar ik ben. Maar je begint met de stappen 7 t/m 12 als dit lusje aan de rechterkant zit. En stap 1 t/m 6 als het lusje aan de andere kant zit.

En nu de laatste stappen:

Als je helemaal bent door geknoopt naar de andere kant dan hou je nog twee draadjes over. Ik knip ze af en brand/ smelt ze met een aansteker. Om ze vervolgens vast te drukken tegen de ander draad.

Let hierbij op: een aansteker is geen kinderspeelgoed!

En af is mijn armband, is het jou ook gelukt?