Maak je eigen etagère

25 november 2019 0 Door Marjolein

In deze tijd zie je veel boomstamplankjes voor kaarsen en andere decoratie. Hoe leuk zal het zijn om hier een etagére mee te maken….


De natuurlijke uitstraling van een boomstam spreekt mij erg aan. Ik heb er dus drie bij de Action gekocht. Mijn idee is om er samen met twee kandelaren een etagère van te maken. Hoe jij deze ook kunt maken leg ik hier verder uit.

Hiervoor heb je nodig twee kandelaren, drie plankjes en een schroefdraad.

Veel metalen kandelaren bestaan uit verschillen delen die aan elkaar vast zitten met een schroefdraad. Dat zie je niet aan de buitenkant dus probeer ik heel voorzichtig of de kandelaar uit elkaar te draaien is.

In de bouwmarkt kun je voor nog geen 2 euro het zelfde schroefdraad kopen maar dan 1 meter lang. In het onderste deel van de kandelaar draai je vervolgens je nieuwe schroefdraad vast.

In de drie plankjes boor je een gat in het midden waar het schroefdraad doorheen past. De kandelaren zijn uit elkaar en door het deel aan de bovenkant (waar de kaars in gaat) heb ik ook een gat geboord want het lange schroefdraad moet hier ook doorheen.

En nu wordt het stapelen; plankje op het onderste deel van de kandelaar vervolgens het middenstuk van de kandelaar en het bovenstuk. Nu een plankje en daarop een hele kandelaar. Dan het laatste plankje en een moertje erop draaien. Klaar! Ik heb er een kerst etagère van gemaakt, wat ga jij er mee doen?