Zelf gemaakte lampion

Lampionnen

19 november 2019 0 Door Marjolein

Maak zelf lampionnen van papier.

Het is weer die tijd van het jaar: erg gezellig want het is weer kaarsjes tijd en deze zelfgemaakte lampionnen passen hier super goed bij. Ik heb er een lampje op batterij in verwerkt waardoor ze heel leuk aan kunnen.

 

Het idee voor om deze lampionnetjes te maken heb ik  2 jaar geleden (de beurs van 2017) op de KreaDoe in Utrecht gezien en  meteen de stans gekocht, want die wilde ik ook maken!

Het heeft even geduurd voor ik er tijd voor had maar eindelijk is het er dan van gekomen. Heb jij dat ook wel eens? Een project wat je graag wil maken blijft net iets langer liggen dan je eigenlijk zou willen.

Stap voor stap

Vierkante vellen

 

Stap 1:

Je hebt voor het maken van de lampions nodig 6 vierkanten vellen, deze zijn 15 cm x 15 cm. Uiteindelijk maak je er een rondje van dus als je die hebt dan ben al 1 stap verder.

 

Stap 2:

Ik  heb dus met de passer cirkels gemaakt, uitgeknipt en een vierkant hier op gemeten. Daar meteen een malletje gemaakt voor de rest. De lijnen van het vierkant zijn je vouwlijnen en een mal zorgt ervoor dat ze allemaal mooi gelijk worden. Daarnaast werkt het natuurlijk ook sneller.

 

Stap 3:

Allemaal even omvouwen en het in elkaar zetten kan beginnen.

 

 

 

Stap 4:

Ik heb alle omgevouwen zijkanten naar buiten toe aan elkaar geplakt op de laatste vel na. Ik doe eerst de lampjes erin. Het snoertje van de lampjes komt er bij mij aan de bovenkant uit dus een wat breder lintje gebruikt om zo het draadje weg te werken. Aan de onder kant nog een kwastje en klaar.

Laat je mij weten hoe het ging?